لوله های پلیکا نیکتاز پلیمر آذین

امروزه در تمام کشورها انتقال آب آشامیدنی وجمع آوری آبهای سطحی و فاضلابها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. خراب بودن لوله ها باعث آلودگی محیط زیست و حتی نشستهای ساختمانی میگردد از این رو لوله های پلیکا یا همان لوله های UPVC به دلیل خواص ویژه وبادوام بودن و ضریب اطمینان بالانسبت به دیگر مواد پلیمری از اهمیت بیشتری برخورداراست.جمع آوری و تصفيه فاضلاب کاری پراهمیت و واجب است.برای چنین کاری مدیریت در هزینه تلاش بسیار زیادی میخواهد. طراحی ، نصب و عملکرد شبکه فاضلاب بهداشتی به نحوی باید باشد كه بتواند هزينه هایی که برای طولانی مدت پیش بینی شده است را قابل پذیرش سازد.

لوله پلیکا در اصل همان لوله UPVC  می باشد که دلیل قرار گرفتن نام پلیکا بر روی آن به علت اولین شرکت تولید کننده این لوله می باشد که پلیکا نام داشت و به همین دلیل در عوام به عنوان لوله پلیکا شناخته میشود. شما عزیزان میتوانید در بخش مرتبط با لوله و اتصالات UPVC اطلاعات بسیار کامل و جامعی را در این خصوص به دست آورید.

ما نیز در ادامه توضیحات لوله پی وی سی خاکستری را با همان نام لوله پلیکا خطاب می نماییم.

لوله پلیکا پس از پلی اتیلن یکی از پر مصرف ترین مواد پلیمری می باشد. حال که با نام این لوله آشنا شدیم به بررسی سایر موارد مرتبط با آن مانند: مواد اولیه و متریال سازنده آن, موارد مصرف و کاربردهای آن, بررسی قیمت, مزایای لوله پلیکا و انواع آن خواهیم پرداخت. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

مزایای لوله پلیکا

ویژگی های اتصالات پلیکا : این نوع اتصالات به دلیل مزیت های زیادی مورد توجه قرار گرفته و سالیان زیادی است که خط تولید این نوع اتصالات رونق یافته است. سبکی وزن، حمل و نقل راحت، نصب آسان، مقاومت در برابر ساییدگی، پایین بودن هزینه ی تعمیر و آب بندی، مقاوم در برابر آتش سوزی و حرارت های بالا، مقاوم در برابر اسید و باز و خوردگی، مقاوم در برابر زلزله و رانش زمین، عمر با دوام و انتقال حرارت در حد بسیار کم از مهم ترین مزایای این نوع اتصالات می باشد. لوله و اتصالات پلیمری چون پلیکا یا پی وی سی به دلیل ضریب اطمینان بالا در نصب و آب بندی و به دلیل سطح صاف و صیقلی داخل لوله ها، از نشست رسوب و گرفتن لجن در امان بوده و سیالات مختلف به راحتی و بدون اصطکاک درون این نوع اتصالات حرکت کرده و به همین سبب یکی از انواع اتصالات مناسب برای محیط زیست می باشد.

مقاوم در برابر خوردگی: لوله پلیکا به دلیل متریال سازنده آن غیر رسانا می باشد و باید به این نکته اشاره نمود که نسبت به تمامی فعل و انفعالاتی الکتروشیمیایی حاصله از اسید ها و نمک هایی که باعث از بین رفتن و پوسیدگی و خوردگی فلزات می شوند دارای مقاومت می باشد. این ویژگی هم در مورد داخل و همچنین خارج لوله پلیکا وجود دارد و در مکان هایی که خاک مهاجم می باشد مورد استفاده قرار میگیرد.

تحمل فشار و انعطاف پذیری زیاد: با توجه به اینکه این نوع از لوله ها از یو پی وی سی خشک در ساخت آن استفاده شده است در برابر فشار دارای مقاومت بسیار بالا بوده و به راحتی دچار شکستگی نمی شود و در مقابل محصولات مشابه مانند انواع لوله های تهیه شده از خاک رس و غیره دارای مقاومت بسیار بیشتر در برابر ضربه می باشد.

ضریب اصطحلاک پایین: لوله PVC در مقابل عبور جریان سیالات در داخل خود دارای ضریب اسطحلاک بسیار پایین بوده و مانع از عبور جریان مایعات نمی شود که دلیل این امر نیز دیواره های صاف در داخل آن می باشد.

کیفیت مایعات و سیالات: لوله پلیکا هیچ تاثیر منفی بر روی کیفیت مایعات که از داخل آن عبور میکنند نمی گذارد.

عایق بودن حرارتی: دارای رسانایی حرارتی کمتری نسبت به سایر محصولات مشابه می باشد.

دارای مقاومت شیمیایی: این جنس از لوله ها در برابر بسیاری از مواد شیمیایی تا دمای 140 درجه مقاوم بوده و در برابر مواد شیمیایی که در منزل مورد استفاده قرار میگیرد مانند وایتکس و انواع مواد شوینده و تمیز کننده مقاومت دارد و آسیبی نمی بیند.

از دیگر مزایای این جنس از لوله ها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:

این لوله به سختی صدمه می بیند و دارای عمر طولانی می باشد.

به دلیل مواد اولیه در ساخت آن و در مقایسه با محصولات مشابه به هیچ عنوان پوسیده نشده و زنگ نمیزند.

دارای نصب نسبتا راحتی می باشد.

انواع اتصالات برای نصب این مدل لوله از پیش ساخته و تولید شده است و به وفور در دسترس می باشد.

دارای وزن سبک و مقاومت بالا می باشد.

اتصلالات و لوله ها در انواع سایزهای گوناگون ساخته و تولید شده و در تمامی مناطق در دسترس شما عزیزان می باشد.

دارای مقاومت در برابر شعله می باشد.

بسیار سبک و حمل و نقل آسان می باشد که این امر باعث کاهش بسیار چشمگیر کارگران در هنگام کار با این نوع از لوله ها شده است.

خاصیت بازیافت پذیری.

کاربرد لوله پلیکا

لوله پلیکا از لوله های پرکاربرد در صنعت ساختمان است و بیش از نیمی از پی وی سی تولیدشده در این صنعت به کار می رود
بیشترین استفاده از آن در خروج فاضلاب ساختمان است و برای سیستم انتقال آب باران (ناودان)٬سیستم فاضلاب شهری٬ سیستم هواکش ساختمان٬پوشش کابل برق ٬ سیستم آبیاری مزارع٬ پوشش کابل های مخابراتی و شبکه های آبرسانی به کار می رود .

امروزه در تمامی کشورها و همچنین کشور عزیزمان ایران منتقل نمودن آب آشامیدنی و همچنین جمع آوری و هدایت آب های سطحی و فاضلاب ها از اهمیت بسیار بالایی برخودار بوده و یکی از واجبات می باشد و از طرفی دیگر استفاده از لوله هایی که دارای کیفیت پایین بوده و دارای مزایایی که در بالا به آن اشاره نمودیم نباشد باعث نشتی مایعات درونی آن که باعث نشست ساختمان ها و آلودگی محیط زیست می شود از این جهت استفاده از لوله های پی وی سی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.

در این بخش از مقاله به بررسی انواع کاربردهای این لوله خواهیم پرداخت. لوله های پلیکا را میتوان به سه بخش کلی فشار ضیعف, نیمه قوی و فشار قوی تقسیم بندی نمود که از لوله پلیکا فشار ضعیف در تهویه ساختمان, از نیمه قوی در فاضلاب ساختمان و از فشار قوی در صنعت و کارخانه جات استفاده میشود.

از این لوله ها در موارد بسیار گوناگونی از انتقال آب آشامیدنی تا سایر انتقالات مایعات استفاده میشود که تنوع در ساخت آن ها باعث تنوع بسیار زیاد کاربرد آن نیز شده است.

در زیر به کاربردهای کلی آن اشاره خواهیم نمود:

با توجه به مواد اولیه در ساخت آن که در بخش مزایا به صورت کامل و جامع به بررسی آن پرداختیم در مکان هایی که خاک مهاجم می باشد مورد استفاده قرار میگیرد.

لوله پلیکا یکی از سبکترین لوله ها می باشد که این امر سبب می شود در مکان هایی که وزن لوله نیز یکی از موارد مورد محاسبه می باشد مورد استفاده قرار گیرد.